Rasespesialen 2024

Er det en helg dere skal holde av i 2024, så er det 22-23. juni!
Vi ønsker velkommen til Rasespesialen for portugisisk vannhund 2024 på Sigernessjøen FamilieCamping i Kongsvinger.
Sigernessjøen FamilieCamping Kongsvinger


Vi gleder oss til en fantastisk helg!

Husk å melde deg på Rasespesialen 2024. Fristen er 10. juni 2024.
Nå nærmer det seg og vi gleder oss!
Link til påmeldingsskjema under.
Vi minner om at styret jobber frivillig, og i år har det vært få som har kunnet bidra. Vi ønsker alle som kan bidra med hjelp hjertelig velkommen!

Det er mulig vi har booket flere hytter enn vi trenger, så gi beskjed hvis du ønsker hytte. Trykk på linken nedenunder og epost sendes Styret RVPH.
Årets dommer
Peter Schmidt fra Tyskland.
Schmidt er spesialdommer for Portugisisk Vannhund.


Husk påmeldingsfrist vannarbeid 10. juni.

Vannarbeid på Rasespesialen - husk påmeldingsfrist 10. juni.
Den Portugisiske Vannhunden var opprinnelig en arbeidshund for fiskere i Portugal. I vannarbeidet fikk hunden benyttet seg av alle sine evner og egenskaper. Hunden apporterte, svømte med beskjeder, varslet om skjær, etc i sitt arbeid. Hunden ble klippet på en måte som var fordelaktig i arbeidet, og klippen har utviklet seg til å bli raseklippen slik vi kjenner den i dag.
🐕‍🦺   Vannarbeidet og øvelsene som klubben driver har til hensikt å fremme og utvikle de enkelte hundenes naturlige egenskaper. Det er dessuten morsomt og givende både for hund og eier å trene fram egenskaper og et samspill som ligger dypt forankret i rasens utvikling over svært lang tid.   Vannkomiteen i portisklubben inviterer til en ny vannarbeidstrening/introdusering med informasjon og enkle øvelser, både for nybegynnere og mer erfarne - og både for unge og voksne hunder.   Et viktig mål er å ha det gøy, og vi legger derfor opp til en uformell tone, med lav terskel.   Trenere denne dagen er Line Gran Solberg og Therese Akerjord.  
Program:
Program for lørdagen (22/6): Kl 09.00 10.30 - Litt teori og trening ved stranden Kl 13.00 - valpevanntrening, for de med valper som ønsker å delta på både valpeshow og vannarbeid. Kl 14.00 - uoffisiell vannarbeidkonkuranse - med dommere under utdanning. Påmeldingsfrist er 10 juni.